Project Description

Enguany tot just fa 50 anys del Campionat del Món d’esquí nàutic celebrat a Banyoles, una competició que molts recorden per la que va ser la seva mascota: la Rana Rita. Un esport jove a l’Estat espanyol i que es va fer adult a l’Estany de Banyoles.
La idea d’aquest llibre no és tan sols reflectir què va representar aquell Mundial per a la ciutat, sinó també recollir la història de l’esquí nàutic a Banyoles i deixar constància del que va representar aquest esport per a la ciutat i el que va suposar la seva prohibició.
I per tal d’intentar fer-ne una visió el més acurada possible, l’autor ha intentat entrevistar les diferents parts implicades, des d’esportistes ―i no tan sols d’esquí nàutic, sinó també de natació i rem― i federatius, fins a empresaris i comerciants, passant per membres de diferents juntes del Club Natació Banyoles, així com del Consistori banyolí.
Mai s’ha fet un recull tan exhaustiu com el que s’ha fet en aquest llibre i aprofitar el 50 aniversari és el millor moment. Tant pels amants de l’esport aquàtic en general com pels banyolins i gironins en particular per qui serà un bon material a guardar.