Project Description

Conegut com el senyor Montañà, a Banyoles ha estat, i és encara, una institució. Primer director de l’Institut de Banyoles (1968) actualment l’Institut Pere Alsius. Va ser un home important en la història de l’educació de la ciutat i per les seves aules hi van passar moltíssims alumnes que avui encara el recorden. Al final d’aquest llibre de les seves memòries s’hi recullen diversos testimoniatges.
Com ell mateix diu: “Crec que la meva vida té dos vessants o parts: la primera com a germà de les Escoles Cristianes de La Salle (que va dels dotze fins als trenta-set anys). Veritablement, és una etapa fonamental en la vida d’una persona: significa tota una joventut i el principi de la maduresa. I la segona part, que va dels trenta-set als seixanta-cinc i propina. Són anys plenament viscuts, oposicions, casament, filla, estada definitiva a Banyoles.”
Per una banda, una “doble” vida que molts dels que es pensen que el coneixen descobriran, i per l’altre relata com va ser de difícil aixecar l’institut i com se’n va sortir, fet tampoc gens conegut.